Aardappels
niks lekkerder dan een nieuwe aardappel aan het begin van de zomer.
Boen hem lekker schoon onder de kraan, gebruik een schone afwasborstel als ze erg vuil zijn. Niet schillen!
In de schil koken en dan opeten.
Aardappel in de schil met crème fraîche
Kook de aardappel in de schil in een laagje water. Je kunt hem ook in aluminiumfolie doen en in de hete as van de bbq leggen, reken ongeveer 30 minuten voor een grote aardappel om gaar te worden.
Meng een half bakje crème fraîche met evenveel yoghurt, doe er een teentje knoflook door, een klein beetje tomatenketchup en wat verse kruiden, bv peterselie, selderij.
Op elk bord een aardappel leggen, een snee er in maken en daar een flinke lepel van de saus in doen. Met een lepel eten.
Aardappelsalade
Heerlijk op een warme dag met sla erbij of bij de bbq.
Kook per persoon een aardappel in de schil.
Maak een slasaus van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt en 1 eetlepel crème fraîche. Doe er 2 heel fijngehakte augurken door, een halve heel fijn gesnipperde ui en een halve gesnipperde appel.
Snijd de nog warme aardappels (met de schil) in blokjes en meng ze door de saus. Laat afkoelen.
niks lekkerder dan een nieuwe aardappel aan het begin van de zomer.
Boen hem lekker schoon onder de kraan, gebruik een schone afwasborstel als ze erg vuil zijn. Niet schillen!
In de schil koken en dan opeten.
Aardappel in de schil met crème fraîche
Kook de aardappel in de schil in een laagje water. Je kunt hem ook in aluminiumfolie doen en in de hete as van de bbq leggen, reken ongeveer 30 minuten voor een grote aardappel om gaar te worden.
Meng een half bakje crème fraîche met evenveel yoghurt, doe er een teentje knoflook door, een klein beetje tomatenketchup en wat verse kruiden, bv peterselie, selderij.
Op elk bord een aardappel leggen, een snee er in maken en daar een flinke lepel van de saus in doen. Met een lepel eten.
Aardappelsalade
Heerlijk op een warme dag met sla erbij of bij de bbq.
Kook per persoon een aardappel in de schil.
Maak een slasaus van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt en 1 eetlepel crème fraîche. Doe er 2 heel fijngehakte augurken door, een halve heel fijn gesnipperde ui en een halve gesnipperde appel.
Snijd de nog warme aardappels (met de schil) in blokjes en meng ze door de saus. Laat afkoelen.