Knoflook en uien
Knoflook en uien zijn heel gezond en erg lekker! Ze maken heel veel gerechten extra lekker en zijn niet duur.
Knoflook en uien kun je vers gebruiken. Je kunt ze ook lang bewaren: haal de resten van de bladeren er af en hang ze op op een koele donkere plek: je (fietsen)kelder bv. of je schuurtje.
Knoflook
Een bol knoflook bestaat uit teentjes. Neem een teentje van de knoflook , haal het buitenste schilletje er af en snijd hem met een scherp mes in hele dunne plakjes. Je kunt hem ook plat drukken met een mes, dan kun je het schilletje er zo afhalen. Meng knoflook door je vinaigrette voor de sla, door de tomatensaus, door het gehakt.
Uien
Er zijn grote en kleine uien, rode en witte, sjalotten en sla-uitjes. Een ui heeft rokken: allemaal laagjes.
Uien kun je rauw eten: de buitenste schil er af halen en in dunne plakjes snijden. Omdat de ui rokken heeft, krijg je dan allemaal ringen. Lekker op de sla!
Uien kun je ook bakken: heel zachtjes zonder dat ze bruin worden of op hoog vuur: dan worden ze bruin (niet zwart laten worden, dat is ongezond).
Lekker bij gebakken aardappels, bij kapucijners, bij bruine bonen, in gehakt, in Chinese en Indische gerechten.
Knoflook en uien zijn heel gezond en erg lekker! Ze maken heel veel gerechten extra lekker en zijn niet duur.
Knoflook en uien kun je vers gebruiken. Je kunt ze ook lang bewaren: haal de resten van de bladeren er af en hang ze op op een koele donkere plek: je (fietsen)kelder bv. of je schuurtje.
Knoflook
Een bol knoflook bestaat uit teentjes. Neem een teentje van de knoflook , haal het buitenste schilletje er af en snijd hem met een scherp mes in hele dunne plakjes. Je kunt hem ook plat drukken met een mes, dan kun je het schilletje er zo afhalen. Meng knoflook door je vinaigrette voor de sla, door de tomatensaus, door het gehakt.
Uien
Er zijn grote en kleine uien, rode en witte, sjalotten en sla-uitjes. Een ui heeft rokken: allemaal laagjes.
Uien kun je rauw eten: de buitenste schil er af halen en in dunne plakjes snijden. Omdat de ui rokken heeft, krijg je dan allemaal ringen. Lekker op de sla!
Uien kun je ook bakken: heel zachtjes zonder dat ze bruin worden of op hoog vuur: dan worden ze bruin (niet zwart laten worden, dat is ongezond).
Lekker bij gebakken aardappels, bij kapucijners, bij bruine bonen, in gehakt, in Chinese en Indische gerechten.