Courgette: de meest veelzijdige groente!
Pasta met courgette, hazelnoot en rozemarijn
Nodig:
120 gram hazelnoten, gemalen
500 gram courgette in plakken
6 – 8 eetlepels olijfolie
1 (rode) ui in dunne plakken
(verse) rozemarijn
400 gram pasta
Nodig:
120 gram hazelnoten, gemalen
500 gram courgette in plakken
6 – 8 eetlepels olijfolie
1 (rode) ui in dunne plakken
(verse) rozemarijn
400 gram pasta
- Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan; let op dat ze niet te bruin worden (dat gaat heel snel!)
- Verwarm de olijfolie in een andere koekenpan en bak de plakjes courgette aan beide kanten tot ze lichtbruin zijn. Leg ze op een bord en strooi er een beetje zout over
- Smoor de ui tot hij zacht is en voeg op het laatst de rozemarijn toe
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing
- Giet de pasta af, doe hem in een schaal, meng met courgette en ui. Strooi de hazelnoten er over en eventueel wat chilivlokken.
Courgette kun je behandelen als een soort komkommer, bv:
courgette salade
- snijd de courgette in de lengte met de (kaas)schaaf in dunne repen
- meng 3 eetlepels yoghurt met een teentje fijngesneden knoflook, beetje peper, zout, paprikapoeder en wat mayonaise (of andere kruiden die je lekker vindt)
- giet over de courgette
- je kunt ook nog een paar tomaten in vieren snijden en er door doen
- of kleine blokjes kaas of wordt toevoegen
courgette sandwich
- snijd dunne plakken van de courgette,
- beleg een boterham met kaas of worst
- doe er een beetje sambal op, of mayonaise of ketchup
- leg daarop de courgetteplakjes
- nog een boterham er op , schuin doorsnijden
of je kunt er heerlijke dingen mee maken voor de warme maaltijd:
COURGETTESOEP
Benodigdheden:
- 2 courgettes (voedseltuin)
- 1 kleine ui (voedseltuin)
- 2 teentjes knoflook (voedseltuin)
- 2 eetlepels boter
- 2 groentebouillontabletten
- crème fraîche
Bereidingswijze:
- Courgette schoonmaken en in blokjes snijden
- Ui en knoflook pellen en snipperen
- In soeppan boter verhitten
- Ui en knoflook circa 2 minuten fruiten
- Courgette toevoegen en 8 minuten zacht bakken
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en 700 ml water toevoegen
- Soep aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken
- Met staafmixer soep pureren en crème fraîche toevoegen
- Soep goed doorwarmen
Benodigdheden:
- 2 courgettes (voedseltuin)
- 1 kleine ui (voedseltuin)
- 2 teentjes knoflook (voedseltuin)
- 2 eetlepels boter
- 2 groentebouillontabletten
- crème fraîche
Bereidingswijze:
- Courgette schoonmaken en in blokjes snijden
- Ui en knoflook pellen en snipperen
- In soeppan boter verhitten
- Ui en knoflook circa 2 minuten fruiten
- Courgette toevoegen en 8 minuten zacht bakken
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en 700 ml water toevoegen
- Soep aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken
- Met staafmixer soep pureren en crème fraîche toevoegen
- Soep goed doorwarmen
TAGLIATELLE MET COURGETTE EN TONIJN
Benodigdheden:
- 300 gram tagliatelle
- 2 courgettes (voedseltuin)
- 1 teen knoflook (voedseltuin)
- 1 bekertje slagroom
- 2 blikjes tonijn in olijfolie
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Halveer ondertussen de courgettes in de lengte
- Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snij het vruchtvlees in schuine plakjes van 1,5 cm
- Verhit olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut
- Voeg de courgette toe en roerbak 3 minuten
- Voeg de tonijn en slagroom toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de pasta met de saus
Benodigdheden:
- 300 gram tagliatelle
- 2 courgettes (voedseltuin)
- 1 teen knoflook (voedseltuin)
- 1 bekertje slagroom
- 2 blikjes tonijn in olijfolie
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Halveer ondertussen de courgettes in de lengte
- Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snij het vruchtvlees in schuine plakjes van 1,5 cm
- Verhit olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut
- Voeg de courgette toe en roerbak 3 minuten
- Voeg de tonijn en slagroom toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de pasta met de saus